Persoanele care cauta o relatie de dragoste pe internet se inscriu online pe site-urile matrimoniale. Unele sunt gratuite, altele sunt cu plata - acestea din urma ajuta individual membrii abonati sa intalneasca persoane potrivite alaturi de care sa formeze o relatie de cuplu si eventual sa se casatoreasca.

Tinerii si persoanele cu salariu sur 1500 lei pe luna prefera siteurile matrimoniale gratuite. In ciuda faptului ca unele site-uri matrimoniale se lauda ca au sute de mii de membrii, acestia sunt inactivi in proportie de 70%. Inscrierile sunt foarte vechi. Site-urile matrimoniale gratuite constituie pentru unii o pierdere de timp, astfel incat utilizatorii renunta la ele si prefera sa apeleze la serviciile agentiilor matrimoniale in speranta ca vor obtine un rezultat pozitiv.

Un serviciu matrimonial de calitate implica necesitatea eliminarii membrilor inactivi daca acestia nu s-au conectat in ultimele X luni. Acest lucru nu se intampla din pacate iar membrii care trimit mesaje pe un site de matrimoniale vor astepta in zadar sa primeasca un raspuns din simplul motiv ca destinatarul nu s-a mai conectat pe site de foarte mult timp.

Principale diferente intre siteurile de matrimoniale si agentiile matrimoniale

Serviciile matrimoniale personalizate prin agentie matrimoniala, reprezinta o nisa relativ noua in Romania, dar foarte cunoscuta in strainatate. In ultimul timp, din ce in ce mai multe femei si barbati solicita servicii premium unor agentii specializate in matchmaking. Agentiile matrimoniale pun accentul pe Confidentialitate si de Personalizare, astfel incat agentia faciliteaza intalniri reale intre barbati si femei singure care au sanse sa fie si compatibile intr-o viitoare relatie.

In comparatie cu un site de matrimoniale unde se poate inscrie oricine, indiferent daca este implicat intr-o relatie sau nu, putem afirma ca o agentie matrimoniala analizeaza profilele si organizeaza intalniri reale pentru fiecare abonat in parte, pe baza unui contract de servicii, numit contract de curtaj matrimonial. Prin acest tip de contract, agentia matrimoniala se angajeaza, in schimbul unei remunerari, sa prezinte clientului cateva persoane singure care corespund preferintelor.

Un lucru important de amintit este faptul ca orice agentie matrimoniala are o obligatie de mijloace si nu de rezultat. Altfel spus, desi agentia are datoria sa se straduiasca sa faciliteze intalniri exclusiv intre persoane care corespund criteriilor preferate, agentia matrimoniala nu este resposnabila de modul in care se desfasoara intalnirile nici de urmarile acestora.

In ce priveste costul unor asemenea servicii de matchmaking, din cauza onorariilor relativ mari, a preselectiei aprofundate, serviciile matrimoniale personalizate se adreseaza persoanelor care au un statut social si profesional peste medie. Persoane care fac apel la agentiile matrimoniale trebuie sa fie capabile sa fondeze si sa intretina o familie si pot sa fie implicate in alta relatie in prezent.

Un exemplu:

Agentia Cupidon, al carui site internet este https://www.cupidon.ro/en, propune servicii matrimoniale personalizate atat in Romania cat si in strainatate. Toate intalnirile dintre femei si barbati au loc in Romania. Scopul exclusiv al acestor servicii matrimoniale sunt relatiile serioase, de durata, eventual casatorie. Casatoria nu este o obligatie insa relatiile dorite merg in aceasta directie. Cupidon promoveaza exclusiv relatiile de iubire, pentru casatorie. Primul pas este inscrierea gratuita si fara angajament pe siteul agentiei. Ulterior, se alege o formula de abonament in functie de serviciile dorite. In final trebuie sa contactati agentia de matchmaking prin rubrica "contact" sau telefonic la 0740.800.800 pentru a stabili detaliile colaborarii.