Pot face banii o relatie sa mearga?

Organizarea nuntii, verighete, rochii de mireasa, costume, invitatii, flori fotograf si filmare, muzica, tort etc
Vizitator

Pot face banii o relatie sa mearga?

Mesaj de Vizitator »

Pot face banii o relatie sa mearga? Auzim de multe ori replicile: "banii nu aduc fericirea" sau "banii nu aduc fericirea dar o intretin", dar oare cat adevar exista in aceste vorbe? Stim cu totii ca cele mai dese probleme intalnite in cupluri atat in randul celor tineri cat si a persoanelor de varsta a III-a sunt din cauza banilor. Apare stresul, apar certurile, de unde rezulta ca banii distrug relatiile.

V-ati intrebat vreodata cum ar fi fost daca nu ar fi existat banii? Poate ca in mare parte exista aceeasi problema.. neajunsul, si tot acolo se ajungea. Constienti fiind de vrajba dintre oameni din cauza banilor, cum ne putem pastra relatiile de iubire nepatate si sa nu ne lasam purtati de lacomie?
Vizitator

Re: Pot face banii o relatie sa mearga?

Mesaj de Vizitator »

Cu multă diplomaţie! Oricât ai vrea să scoţi banii din relaţie...nu se poate, ptr că trăim într-o lume real unde avem nevoie de bani!
clara
New member
Mesaje: 6
Membru din: 09 Aug 2011, 18:44

Re: Pot face banii o relatie sa mearga?

Mesaj de clara »

Este adevarat ca este foarte frustrant sa ai limitari de ordin material. Si asta la orice varsta. Cand ai aripile tineretii si simti ca ai energia de a muta muntii din loc, ai vrea sa zbori... si lipsa banilor iti ridica piedici traumatizant de pamantene.

Cand esti in plina maturitate si incepi sa constientizezi ca timpul se scurge inexorabil, ca problemele se inmultesc, ca familia are nevoi care trebuie sustinute material, ca visurile roz din tinerete incep sa isi schimbe amenintator culoarea, ca ai vrea sa poti multe si nu poti, banii se pot transforma in cosmarul de zi si de noapte care iti amputeaza existenta, putand chiar sa ti-o modifice in mod radical.

Cu cat inaintezi spre pensionare, daca nu faci parte din acea categorie sociala pentru care banii nu mai constituie o problema existentiala, constati ca este din ce in ce mai greu sa tii pasul cu vremurile care au innebunit de-a dreptul. De aici tendintele depresive, randamentul din ce in ce mai scazut, lipsa de apetit pentru socializare, modificarea raporturilor interfamiliale etc.

Pensionar fiind, fara bani existenta chiar devine dramatica. Mai ales daca esti lipsit de suportul unei familii reale si loiale.
clara
New member
Mesaje: 6
Membru din: 09 Aug 2011, 18:44

Re: Pot face banii o relatie sa mearga?

Mesaj de clara »

In concluzie: este greu, foarte greu sa dai sfaturi oricaruia dintre segmentele aduse aici in discutie.

Ce trebuie sa inteleaga insa oamenii este faptul ca dramele lor personale – atunci cand sunt, nu sunt singulare, ca innotam intr-un ocean ale carui valuri ameninta sa ne spulbere daca devenim vulnerabili.

Un suport real in astfel de situatii il constituie existenta unei familii adevarate. In doi se poate trece altfel peste problemele inerente ale vietii.

Singuratatea este cel mai coplesitor sentiment care ne poate ameninta existenta. Ne poate demobiliza si ne poate transforma in victime ale unei vieti care nu iarta pe cei slabi.
Vizitator

Re: Pot face banii o relatie sa mearga?

Mesaj de Vizitator »

Problema sta in halul urmator, nu ai bani, mirosi a fraier. Sigur ca nu este suficient doar sa-i ai ci sa-i si cheltui aiurea, sa bati cluburile, sa ai o masina, chiar si veche de 20 de ani dar sa fie o marca de lux, sa satisfaci orice capriciu al partenerei, eventual sa mai dai si bonus.
Plimbarile in parc, iesirile in natura,activitati care nu presupun cheltuirea unor sume mari sunt pentru batrani sau pentru copiii de gradinita.
iosif
Member
Mesaje: 97
Membru din: 23 Sep 2010, 17:25

Re: Pot face banii o relatie sa mearga?

Mesaj de iosif »

Normal ca in ziua de azi, doar banii pot porni si intretine o relatie. Orice altceva mi se pare iluzoriu, scos din carti din o epoca de mult apusa.

Oricat de pur crezi ca esti, arunca o privire adanca in "oglinda oglinjoara" si spune persoanei care este ingropata bine inauntru, ca esti o persoana nematerialista, plina de optimism si bunavointa, nu..nici vorba de egoism, de fapt altruismul este un lucru predominant in tine :)

E vina noastra, a persoanelor de rand ca nu ne luptam cu spalarea la creier. Cine spune ca banii aduc fericirea? Toate marcile ce le gasesti in mall, urla,striga la tine ca daca ai adidasii respectivi,ceasul ala, acel telefon mobil, acel "tablet" ,acei pantofi, acea posetuta, masina, tunsoare de sute de ron...samd, vei fi o persoana implinita. Peste tot la radio/televizor/internet, chiar si pe aceasta pagina suntem efectiv inundati de reclame peste reclame despre tot felul de produse, din care pe putin jumatate sunt facute nu pentru ca are careva dintre noi nevoie de asa ceva, ci pentru ca cineva doreste sa faca un profit pe un produs care nu ii trebuie nimanui.

Trebuie sa fim constienti ca in ultimii ani, cel putin ultimul deceniu, a venit un vant materialist, extrem de puternic. S-ar putea spune ca am devenit chiar aparatori fanatici ai materialismului.

Primul lucru e sa recunoastem ca intradevar suntem contaminati, si oricat de buni am dori sa ne credem, nu suntem asa...apoi urmeaza sa incercam macar sa remediem situatia, si poate, poate in o zi vom aveam parte de acea fericire despre care tot vorbim pe bloguri/forumuri sau la cafele cu prietenii. Dar asta se poate intampla numai daca recunoastem unele adevaruri despre noi, daca acoperim totul cu patura ignorantei, lucrurile nu se vor rezolva de la sine, doar vor reveni peste cativa ani in o forma mult mai urata decat am dori sa credem.

Cei care cred ca nu sunt asa, adica ei nu sunt contaminati si nu sunt materialisti. Le recomand urmatoarele : Ia absolut toate lucrurile de valoare care le ai in casa, amaneteaza tot, apoi din banii adunati, inchiriaza o garsoniera pentru cel ptuin 2 ani pentru o familie care moare de foame pe strazi. Opaa, te-am prins, nu ai face asa ceva, nici eu din pacate, aia ar insemna sa fii altruist, sa ai o inima buna. Sau de ce nu, invita o familie de saraci sa traiasca impreuna cu tine.

Sau pentru cei mai religiosi: O petitie pentru demolarea bisericii in care va rugati, in spatiul bisericii, din o strangere de fonduri daca tot vorbim despre valori "crestine" despre moralitate, despre bun simt, altruism, suflet bun samd.... Fiecare da cat poate, iar in spatiul demolat sa se construiasca un adapost pentru saraci...

Ai face orice pentru iubire? Serios? Cand a a auzit cineva de aici(in afara de filme si carti desigur) despre o persoana care isi vanduse absolut totul ca sa salveze persoana iubita, a vandut casa,masina, abandonat locul de munca, pentru iubire? Ar fi cineva de aici capabil de un asemena sacrificiu? Ia sa vad cate femei ar vinde absolut tot ce au, ar da drumul la tot, ca sa aibe parte de iubire...

Asta e problema majora, suntem asa de falsi, cateodata doar vorbind despre atata falsitate, am senzatii de voma sincer....
Vizitator

Re: Pot face banii o relatie sa mearga?

Mesaj de Vizitator »

Dom'le, sunt necesari, asta e clar! Chiar si atunci cand merg mana-n mana, ani in sir, oamenii tot se schimba, aspiratiile lor se schimba! Nu cred ca este o rusine sa vrei mai mult, sa-ti doresti confort pt tine si ai tai.Important este ca cei doi sa tina pasul unul cu celalalt.Distantandu-se, indiferent din ce punct de vedere, nici banul si nici altceva nu mai salveaza relatia.
Cu siguranta nu banii fac o relatie sa mearga dar o intretin.Frustrarile sunt inevitabile atunci cand nu ai bani.Te apuca toate cele cand vezi ca nu-i poti oferi persoanei iubite ceea ce-si doreste, cand vezi ca renunta si la bucuriile marunte, sa nu mai vb de ceea ce simti cand vine vb de copil.Si atunci, incet dar sigur, apar problemele , apare nesiguranta...
Scrie răspuns

Pentru a interactiona pe Forum: Conecteza-te aici sau Inscrie-te aici daca nu ai cont.