Barbatii vor femei tinere, femeile cauta barbati mai in varsta. Cercetatorii din Suedia au dedus recent ca barbatii prefera femei mai tinere decat ei iar femeile prefera barbati mai in varsta decat ele atunci cand isi aleg partenerul de viata. Studiul a avut scopul de a demonstra cat de importanta este biologia in determinarea felului in care un barbat sau o femeie isi cauta partenera, respectiv partenerul. Alte studii similare au fost facute in strainatate. 


"O femeie va avea nevoie de securitate sociala / hrana pentru a naste copii. Un barbat mai in varsta, cu finantele lui si cu un nivel social ridicat, este o alegere potrivita". Desi barbatii mai in varsta au un set diferit de concepte, acest fapt ii duce de multe ori in bratele unei femei mai tinere decat ei.

Un barbat este in cautare unei femei fertile atunci cand vine vorba de casatorie. Este evolutia biologica. Nu exista niciun aspect moral in aceasta privinta ci mai degraba este aceiasi metoda aplicata de majoritatea mamiferelor.

Au fost analizate 500 de anunturi matrimoniale preluate din ziare si de pe site matrimoniale de intalniri online.

Din cei 98 de barbati, care si-au mentionat varsta in anunt, numai 3 au cautat o partenera mai in varsta. Anunturile matrimoniale ale femeilor au mentionat cel mai des dorinta acestora de a intalni barbati cu resurse financiare solide si statut social stabil si majoritatea cautau barbati mai in varsta. Tendintele barbatilor din strainatate (Europa) cand cauta o partenera, sunt diferite fata de majoritatea culturilor lumii. 

"Cand vine vorba de aspect si trasaturi fizice, este evident ca barbatii sunt mult mai interesati de aspect decat femeile", afirma Jörgen Johnsson. 

Atat barbatii, cat si femeile acorda o valoare egala trasaturilor fizice, judecand dupa modul in care anunturile au fost redactate. "De ambele parti se utilizeaza cuvinte de genul: atletic, frumos, dragut, inalt, bine facut, impozant". Importanta aspectului fizic nu este de neglijat. 


Diferenta de varsta dintre un barbat si o femeie este secretul unei familii care va avea multi copii

Cercetatori ai Universitatii de Antropologie din Viena, au notat efectul avut asupra reproducerii umane, faptul ca adesea, barbatii prefera femei mai tinere, iar femeile la randul lor doresc barbati mai in varsta.

Cercetatorii au vrut sa stabileasca cea mai potrivita diferenta de varsta dintre un barbat si o femeie la care cuplul poate face cei mai multi copii. In acest sens, au colectat informatii din registrul national sudez si au urmarit numarul de nasteri dintr-o familie si varstele parintilor pentru o perioada de 55 de ani.

Cercetarea a aratat ca, in cuplurile in care barbatul este mai in varsta decat femeia, se nasc in medie 2,2 copii, fata de cuplurile cu parteneri de aceeasi varsta care au in medie 2,1 copii. 

Diferenta de varsta cea mai potrivita pentru a avea cat mai multi copii este de 6 ani intre varsta femeii si cea a barbatului, dar si cea de 4 ani intre femeie si barbat garanteaza ca partenerii vor avea mai multi copii decat alte cupluri.